Ontspannen

's Morgens wanneer ik met de kinderen naar school fiets betrap ik mezelf erop dat ik niet altijd bezig ben met genieten en ontspannen. Of ik moet werken en ben al met mijn gedachten bij de dag die eraan komt. Of we zijn wat aan de late kant weg gefietst en ben ik druk met niet te laat komen. Maar echt genieten is er niet bij. Omdat ik niet ontspannen ben.  

Hoe lekker vind ik het dan om, wanneer de kinderen naar school zijn of in bed liggen, lekker wat voor mezelf te doen. Of dat nu lezen is, of handwerken. Of soms gewoon lekker tv kijken. 
Van dit alles is het vooral het handwerken wat me echt tot rust laat komen. Even alleen maar bezig zijn met het volgen van een patroon, of het zetten van een volgend stipje of lijntje. Niks anders om aan te denken behalve dat. 
Ook bij het volgen van een workshop bij iemand anders ervaar ik dit. Even heerlijk opgaan in het werk zonder andere dingen aan mijn hoofd. Tijdens workshops heb ik echt een dubbele bonus: Een nieuwe techniek geleerd én kunnen ontspannen. 

Hoe heerlijk is dat!